Presenteer je woning op de beste manier.

Om jouw woning zo goed mogelijk te verkopen is de basis een goede en professionele woningpresentatie. Het eerste wat woningzoekers zien zijn foto’s. De foto’s bepaling of ze verder kijken of niet. Kijkers zijn erg visueel ingesteld. Jouw woning moet daarom direct opvallen tussen alle andere woningen op Funda en op Social Media. Onderstaand lees je enkele tips om jouw woning erbovenuit te laten steken.

1. Zorg voor een complete presentatie van jouw woning. Kopers moeten voldoende inzicht kunnen krijgen in de te koop staande woning. Professionele foto’s moeten een goed en waarheidsgetrouw beeld geven van de woning. Zorg ook voor professionele ingemeten plattegronden in 2D en 3D.

2. Haal persoonlijke spullen weg uit de woning. Kopers moeten niet kunnen zien aan jouw woning of je single bent, kinderen hebt of met 2 katten in een huis woont. Kijkers moeten zichzelf kunnen inbeelden in de woning. Zij moeten zichzelf er kunnen zien wonen. Dus persoonlijke spullen zoals verzamelingen, kindertekeningen, persoonlijke foto’s en hondenmanden dienen zoveel mogelijk opgeruimd te zijn. Neutraliseer jouw eigen identiteit uit de woning.

3. Het is niet meer jouw smaak dat telt. Richt de ruimte zo in dat het een zo’n groot mogelijk publiek trekt. Jij bent misschien heel bij met een enorm aquarium of terrarium maar niet iedereen is dat. Zoiets kan kopers afschrikken.

4. Het klinkt misschien hard, maar het is al (bijna) jouw huis niet meer. Daar moet je vast wel even aan wennen, maar het helpt wel om het huis beter te verkopen.

5. Als je een wat oudere of gedateerde woning hebt, overleg dan met jouw makelaar over de presentatie. Wellicht heeft het zin om een woning met potentiële verbouwing te presenteren. Zoals al eerder gezegd, kijkers zijn erg visueel ingesteld en zien vaak de potentie van een woning niet.

6. De “gouden tips” voor een goede presentatie:
1) Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar we blijven het zeggen: “zorg voor een net, opgeruimd, fris en schoon huis”.
2) Zorg dat die kleine afwerkingspuntjes en achterstallig onderhoud gedaan worden.
3) Zorg dat de tuin er netje en onkruidvrij bij ligt en zorg voor een mooie zithoek bij zomers weer.
4) Doe rolluiken, gordijnen of lamellen open.
5) Ruim binnen extreem netjes op en creëer vooral veel ruimte.
6) Verwijder meubels als jouw huis wat (te) vol is. Creëer ruimte.
7) Haal al uw persoonlijke decoraties en foto’s weg.
8) Ruim speelgoed, tijdschriften, laptops, jassen en schoenen op.
9) Zet alle sfeerlampjes en spotjes in de keuken aan.
10) Zet deuren helemaal open en zorg dat de makelaar de terrasdeuren volledig open kan zetten.
11) Zorg voor een frisse en schone keuken, badkamer (denk vooral aan de glaswand) en toilet.
12) Gebruik slechts enkele accessoires in keuken en badkamer.
13) Planten en bloemen zorgen direct voor een frisse en levendige indruk in huis. Zeg het met bloemen en vooral veel groen.
14) Geen auto’s, containers of huisdieren op de foto.
15) Laat ook uw woonomgeving zien.
16) Loopt u als laatste nog eens met een kritische bekende door uw woning. Niets is beter dan de mening van een objectieve buitenstaander.

Object&Co